Grbavička 4, Sarajevo, Bosna i Hercegovina info@unioninvest.net +387 33 567 431 +387 33 220 952 UK flag BHS zastava
MODERNA INŽINJERING KOMPANIJA EFIKASNO I RENTABILNO ODGOVARA NA SVE POTREBE KLIJENATA
OLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRAOLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRAOLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRAOLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRAOLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRAOLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRA

OLIMPIJSKI KOMPLEKS ZETRA

Rekonstrukcija ratom uništenog objekta, Kompleksni ižinjering 1999

Olimpijski kompleks ZETRA je najveći Sarajevski sportsko-rekreativni kompleks sagrađen za potrebe  XIV Zimskih Olimpijskih Igara 1984. godine. Izgradnja samog kompleksa ZETRA je počela u junu 1981. godine a okončana 1982. godine.

Tokom ratnih razaranja 1992-1994 kompleks je kompletno spaljen i razrušen.
Sanaciju objekta je vodio Unioninvest sa svojim kooperantima, a zahvaljujući finansijskoj podršci Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

U okviru kompleksa su slijedeći objekti: olimpijska dvorana, stadion za brzo klizanje, energana, Aneks Olimpijske dvorane, gradska toplana, parkinzi i servisna prometnica, parkovi i zelene površine.
Ukupna površina kompleksa: 59.942,84 m2

Olimpijska dvorana je u potpunosti građevinski sanirana. Izvršeni su građevinski zahvati i u prostorima garderoba, te dogradnja aneksa za potrebe Olimpijskog muzeja i Olimpijskog komiteta BiH.

Ledena dvorana je montažno-demontažnog tipa.

Gledalište ima 5.400 numerisanih mjesta, umjesto ranije predviđenih 8.400.

Puni kapacitet je 12 000 sjedećih mjesta, a može primiti i do 20 000 ljudi, ako su u pitanju koncerti i slične manifestacije.

Instalacije su modernizovane; rasvjeta je u skladu sa međunarodnim standardima za sportske objekte, grijanje i hlađenje obezbjeđuju komfor najkvalitetnijih zahtjeva.

Ugrađen je Centralni nadzorni sistem, izuzetno fleksibilan videonadzorni sistem, kao i ozvučenje, LED monitori i semafori.
Uveden je novi sistem rashlađivanja ledene plohe i to putem sekundarnog medija, glikolom odnosno kalcijevim hloridom.
Izvedene su kvalitetnije prometnice, te uređeno veliko parkiralište oko objekta.

 

back Top