Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

UNIONINVEST dioničko društvo Sarajevo, Grbavička 4, 71000 Sarajevo, BiH, ID broj: 4200304700002, PDV broj: 200304700002 (u daljnjem tekstu: “UNIONINVEST d.d.“) kao odgovorno društvo brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših ličnih podataka.

Korištenje stranice www.unioninvest.net

UNIONINVEST d.d. je vlasnik stranice www.unioninvest.net te prilikom posjeta istoj automatski prikupljamo određene podatke i statističke informacije putem naših Internet servera ili „kolačića“. Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koje korisnike vode do naše stranice, Vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci Vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd. Svrha takve obrade je da svoje stranice uredimo na način da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje odnosno da ih prilagodimo Vašim potrebama.

 U svrhu prikupljanja podataka UNIONINVEST d.d. koristi:

– Google Analytics

Naša stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice kojima UNIONINVEST d.d. ne upravlja i za koje nije odgovoran. Predlažemo da pregledate pravila zaštite ličnih podataka takvih stranica da se upoznate kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši lični podaci.

Sigurnost

UNIONINVEST d.d. koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio Vaše podatke. Bilo koji lični podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran preko algoritama kako bi maksimalno osigurala sigurnost naše stranice, a kako bi se izbjegla zloupotreba podataka od treće strane. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unaprijeđuju u skladu sa tehnološkim razvojem.

Upotreba kolačića ("Cookies")

Šta je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na Vašem računaru ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o Vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni kako bi olakšali pregled stranice, prilagodili ga korisniku ne oštećujući Vaš uređaj.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na našoj web stranici?

Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje Vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte Vaše lične postavke (primjerice jezik) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad, ako smo unaprijed pribavili Vašu privolu, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da Vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi Vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

Ko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljava isključivo UNIONINVEST d.d., osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje zatražimo kako bismo poboljšali naše usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa.

Kako onemogućiti ili spriječiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije Vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Lične postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u Vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Odgovaranje na Vaše upite

UNIONINVEST d.d. posebnu pažnju posvećuje korisnicima naših usluga tj svojim posjetiteljima. Vaša mišljenja su nam izuzetno važna i u tu svrhu Vas potičemo da s nama komunicirate.
Možete nam se obratiti putem telefona na broj +387 33 567 431 ili putem e-maila na info@unioninvest.net. Ukoliko nas kontaktirate, moguće je da ćemo, na temelju Vašeg upita koji predstavlja Vašu privolu, a u slučaju reklamacije, na temelju našeg legitimnog interesa, obrađivati Vaše lične podatke kako bismo:

  • Odgovorili na Vaš upit
  • Vam dali informacije o našim djelatnostima i uslugama i Vašim pravima

U navedene svrhe obrađujemo Vaše lične podatke koje nam tom prilikom sami pružite, a to su osobito Vaše ime i prezime, broj telefona, adresa, e-mail, datum upita i priroda upita. UNIONINVEST obrađuje lične podatke fizičkih osoba, a koji mogu uključivati lične podatke poput imena i prezimena, adrese, te kontakt podataka. Pružanje Vaših ličnih podataka u ovom slučaju je nužan uvjet za funkcioniranje usluga koje se koriste na www.unioninvest.net

Kako i s kim dijelimo Vaše lične podatke

Vaše lične podatke možemo podijeliti s državnim tijelima na njihov zahtjev i s trećima koji nam pružaju usluge obrade osobnih podataka kao izvršitelji obrade. Ovi su pružatelji usluga, sukladno uređenim ugovornim odnosima u svrhu zaštite osobnih podataka, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo ugovorili.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama Vaši lični podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati, prodavati ni prenositi podatke koje smo zaprimili (osim u slučajevima propisanim Uredbom).

Promjene naših Pravila privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestiti ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti.

Ova pravila privatnosti su zadnji put izmijenjena 04.08.2023. godine.