BH Telecom sjedište (Centralna zgrada)

Izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova za dovršenje poslovne zgrade BH Telecoma  u Sarajevu sa nabavkom i ugradnjom materijala i opreme, do dovođenja objekta u funkciju.

BH Telecom je vodeća telekomunikacijska kompanija u Bosni i Hercegovini, koja je u cilju ušteda u procesu rada i unapređenju kvaliteta poslovanja, smjestila ključne poslovne funkcije na jednu lokaciju, u poslovnu zgradu BH Telecoma , u centru Sarajeva, na adresi Franca Lehara 7.

Unioninvest je na javnom natječaju izabran kao najpovoljniji, i dobio posao izvođenja preostalih građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova za dovršenje poslovne zgrade, sa nabavkom i ugradnjom materijala i opreme, do dovođenja objekta u funkciju. 
Do tada su na objektu završeni samo glavni građevinski radovi.

Površina zgrade iznosi 8.027m2  a raspolaže otvorenim parking prostorom 1.887 m2 i garažom ukupne površine 2.016 m2.
U zgradu se pristupa iz moderno uređenog ulaznog hola, a posjeduje i 4 lifta kao i dva stubišta.

Objekat je administrativne namjene, savremeno opremljen i namješten, a prostor je dodatno oplemenjen umjetničkim djelima i radovima, poznatih i priznatih bosansko­ hercegovačkih slikara i umjetnika.

Pored administrativnih prostora,objekat raspolaže i ostalim sadržajima, restoranom s kuhinjom, kafe kuhinjama na svakoj etaži, modernim arhivskim i skladišnim prostorom, kao i tehnološkim prostorom s najsavremenijom tehnologijom.

Pored projektom predviđenih mašinskih, elektro i ViK instalacija, u objektu su ugrađeni najsavremeniji sistemi slabe struje videonadzora, kontrole pristupa i registracije radnog vremena, a posebno se ističu LAN servisna (VOIP i IPTV) mreža, kao i multimedijalna sala i press centar sa audio i video sistemima.

Osnovni podaci:

Ukupna vrijednost ugovora: 6.746.852,86 BAM (3,449.611,00 €)
Investitor: BH Telecom d.d. Sarajevo
Površina objekta: 8.027 m2
Lokacija/Adresa: Ul. Franca Lehara, Sarajevo
Period: Juni 2013 – Oktobar 2014

Aktuelni projekti

Shopping Basket