Nadzor nad izvođenjem građevinskih radova državni zatvor NAKLO, Bosna i Hercegovina

Svrha ovog ugovora je pružanje usluga nadzora,u ime ugovornog organa, nad radovima na izgradnji zatvora koji se gradi u skladu sa evropskim zatvorskim pravilima. Konsultant je potrebno da djeluje kao “inženjer” u FIDIC smislu i da pruža usluge nadzora uz punu odgovornost za izvršenje svih radova u skladu uslovima iz ugovora, kao i da se osigura pružanje usluga neophodnih za vrijeme perioda otklanjanja nedostataka.

Izgradnja zatvora maksimalne sigurnosti na državnom nivou u Bosni i Hercegovini je ključni dio unapređenja pravosuđa. Državni zatvor će biti za odrasle muškarce; pritvorenike u pritvoru ili zatvorenike koje je osudio Sud BiH.
Ukupan kapacitet će biti za 348 zatvorenika. Državni zatvor se nalazi u istočnom dijelu općine Ilidža, cca. 11 km od Sarajeva. Procjenjuje se da će objekti državnog zatvora pokriti površinu od oko 23.000 m². Pored toga 10.000 m² je predviđeno za servisne objekte, instalacije te objekte za slučaj nopasnosti i sl.

Gradnja će biti nisko energetske strukture sa vrlo kompleksnim sigurnosnim sistemima.
Predviđeni rok izgradnje je  24 mjeseca i radovi će se provoditi po FIDIC MDB Harmonizirani Građevinski Ugovor Općih uvjeta.

Ukupna vrijednost ugovora nadzora: 1,129.813 KM (577.664,10 €)
Investitor/Implementator : Jedinica za implementaciju projekta u ime Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine 
Ukupna investicija izgradnje: 70,000.000 KM (35,000.000 €)
Period: srpanj 2014. – … (u toku)

Aktuelni projekti

Shopping Basket